2009. március 15., vasárnap

Péter figyelmeztet minket, hogy ezekben az időkben csak egy dologgal foglalkozzunk mindenek előtt. 4.rész

Mire fókuszáljuk gondolatainkat? A következő versben találjuk a halálához közel lévő apostol végső figyelmeztetését. Ezt írja: “Mindenek előtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek , mert a szeretet sok bűnt fedez.” (1Pt. 4, 8)

Összegezve: "Ha tudni akarod hogyan lehet mindezt túlélni - és látni akarod, hogy Isten miként vezeti népét át ezeken a nehéz időkön - akkor mutasd feltétel nélküli szeretetedet testvéreid iránt. Krisztus egyházának jövője erről szól.”

Itt azt mondja Péter, hogy ez a legfontosabb dolgunk. Isten kegyelmének fényében amit mindegyikünk felé mutatott - az Ő feltétel nélküli bocsánatával régi bűneink iránt, könyörületes türelmével értünk - nekünk is kegyelmet kell mutatni azok iránt akik bűnt követtek el ellenünk. Nekünk is meg kell bocsátani azoknak úgy, mintha soha sem követtek volna el bűnt ellenünk.

Talán csodálkozva kérdezed, “ Mi a kapcsolat a megbocsátás és az utolsó idők között?”

3 megjegyzés:

  1. 2Thessz. 2,1-12

    Kiemelném a 1-2 verseket.

    Amúgy én úgy gondolom, hogy nem ezzel kell foglalkozni elsősorban, hogy mikor jön vissza, meg, hogy már látom...stb.

    Tudjuk, hogy közel van, de ennyi elég is. Úgy jön el, mint "tolvaj az éjszakéban", azaz nem tudjuk mikor. A Biblia szerint csak Isten tudja, az Atya, még Jézus sem.

    Szóval inkább szerintem másra kell a drága időt és energiát fordítani, mint, hogy azon elmélkedjek, hogy mi lesz, hogyan lesz. Egyet tudok: Isten kezében vagyok ezért jó helyen leszek akkor is. Ez elég. Ő megfogja adni idejében, hogy mit tegyünk, mit mondjunk..stb.

    Én így látom.

    VálaszTörlés
  2. kar hogy jovahagyatni kell a hozzaszolasokat, olyan erzes mintha cenzura lenne :))

    VálaszTörlés
  3. boccsi, de nem cenzurázom,mindig kirakom. Vagy belehet állítani, hogy ne kelljen engedélyeztetni? nem tudom.

    Egyet értek veled, nem az időről kell beszélni mikor lesz, mert azt nem tudni, de fontos, hogyan várom akár ha ma eljönne vagy 20 év múlva az mindegy. Kérdes az milyen a szivem? Milyen az Istennel a kapcsolatom?

    Én ezzel nem mindig foglalkozom,hanem csak mostanában helyezte a szívemre az Úr.
    A foglalkozásom ebből kifolyólag nem tudatos, hanem vezetés kérdése.

    VálaszTörlés