2009. szeptember 23., szerda

Időzés az Úrral

"Keressétek magának az Igének a hangját, ne csak igéit."
Radikális változás következik azok életében, akik lerázzák magukról az uralkodó langymelegséget, és teljes szívvel keresik az Urat és akaratát életükre. Azonban e radikális változások legtöbbje nagyon szerényen fog elkezdődni. Ha arra érzel hívást, hogy napi egy órát eltölts az Úrral imában, de problémáid voltak ennek kivitelezésében, akkor kezdd napi öt perccel.
Emlékezzetek, bármilyen feladat kivitelezhető, ha elég kis lépésekre bontjuk le ezeket. Sokan hamar frusztráltakká fognak válni, ha megpróbálják napi egy órával kezdeni, de öt percre mindenki képes. Ha naponta csak öt percet vesztek, ahogy az imához és az Úr Jelenlétéhez hozzászoktok, hamarosan azt veszitek majd észre, hogy ez tíz, majd húsz perccé válik. Mire az év vége elérkezik, nehézségbe fog ütközni, hogy mindössze napi egy órára korlátozzátok az imát.
Hasonlóképpen, hiszem, hogy minden hívőnek szükséges naponta időt tölteni az Igével, máskülönben szellemi életük a legjobb esetben is vérszegénnyé válik. Ne próbáljatok azonban túl sokat olvasni. Kezdjétek napi egy fejezettel. Ahogy éhségetek növekszik, úgy emeljétek fokozatosan ezt. Keressétek magának az Igének a hangját, ne csak igéit.
Sokan mély változásokat éltek át életükben azáltal, hogy TV böjtöt gyakoroltak. Sokan annyira megváltoztak, hogy kidobták TV-jüket. Ha a TV kiszívja életeteket, ellopván az Úrral vagy családotokkal töltendő minőségi időt, akkor heti egy estére kapcsoljátok ki, és töltsétek ezt az időt az Úrral, vagy beszélgessetek családotokkal-ez képes megváltoztatni életeteket és az övékét.
Ismét, ha ezt heti egy este megteszitek, hamarosan egy újabb este hozzáadását fogjátok igényelni. Nem kell hozzá sok idő, és azt veszitek észre, hogy már alig kapcsoljátok be a TV-t, és ekkor is céllal, nem csak úgy találomra, hogy valami szórakoztatóra leljetek, ami általában egy üres, cél nélküli szellemi élet tünete.
Rick Joyner 2007