2009. március 15., vasárnap

A Szent Szellemnek mi ez a kiáradása az utolsó napokban? 5.rész

A próféták szerint - Ézsaiástól, Ezékieltől és Jeremiástól, még a kisebb prófétáktól is olvashatjuk - hogy az utolsó napokban Isten Szelleme még egyszer le fog szállani egy felkészült népre. Ezt az eseményt a Biblia a “kései esőnek” nevezi. Az ígéret az, hogy ez még nagyobb lesz, mint a “korai eső”, amely pedig a Szellem kiáradása volt Pünkösdkor.

A prófécia a “kései esőről” a két eső egyikére utal, amely az Izraeli éghajlaton ősszel és tavasszal érkezik meg. A “korai eső” ősszel érkezik és áztatja a frissen ültetett magokat. Ez a Pünkösdre utal, amikor a Szent Szellem leszállt az összegyűltekre. Ez az eső öntözte az Ige magvát, és az növekedett és terjedt megalapozva világszerte azt az Egyházat amit ma ismerünk.

Izrael “kései esője” tavasszal jött, és megérlelte a termést az aratás előtt. Zakariás erről a kései esőről beszélve a Szent Szellem kiáradására utal az utolsó időkben: “Kérjetek esőt az Úrtól a tavaszi eső idején! Az Úr alkot viharfelhőket; Ő ad záporesőt és mezei növényeket mindenkinek.” (Zak. 10:1)

Mózes azt mondta, hogy egyszerűen nincs aratás a kései eső nélkül. Az Úr üzenete szolgáján keresztül ez volt: “Ha engedelmesen hallgattok parancsaimra, amelyet ma parancsolok, ha szeretni fogjátok Isteneteket, az Urat, ha teljes szívvel és lélekkel szogáljátok Őt, akkor esőt adok földetekre a maga idejében, korai és kései esőt, és betakaríthatod gabonádat, mustodat és olajodat.” (5Móz. 11:13-14)

Végül pedig, Jóel ad egy életteli képet arról, hogy milyen lesz amikor az aratás előtti eső megérkezik:

“Ne félj termőföld! Vígadj és örülj, mert az Úr nagy tetteket vitt véghez. Ne féljetek, mezei vadak, mert kizöldülnek a puszta legelői, mert a fák gyümölcsöt hoznak, a fügefa és szőlő gazdagon terem. Sion fiai, vígadjatok és örüljetek, mert Istenetek, az Úr megadta nektek a szükséges esőt, záport hullat rátok ősszel és tavasszal, mint régen.

Megtelnek majd a szérűk gabonával, bőven ömlik a sajtókból a must és az olaj. Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg amelyet rátok küldtem. Ehettek majd jóllakásig, és dicséritek az Úrnak, Isteneteknek a nevét, mert csodát tett veletek. Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé. Akkor megtudjátok, hogy én Izraellel vagyok és hogy én az Úr vagyok a ti Istenetek, senki más! Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé.” (Jóel 2:21-27)

Jóel lényegében arra int: “Ébredj fel Egyház! Nézz körül, figyelj a történtekre, mindez meg lett mondva prófécia által. Az eső elkezdett esni és az Úr a fényes felhőket megtöltötte esővel. A Szent Szellem előkészíti a dolgokat az utolsó nagy aratásra.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése