2009. március 15., vasárnap

Haggeus próféta napjaiban, Isten népe le volt hangolva, mert teljes mértékben a múltra fókuszáltak. 7.rész

Haggeus idejében az Izraeliták elbátortalanodtak az új templom építése miatt. Ezt az épületet nem lehetett összehasonlítani az előbbi csodálatos templommal. Amint visszaemlékeztek a múltbeli idők dicsőségére, sírva néztek az előttük épülő egyszerű templomra. Haggeus kérdezte, “Ki van köztetek aki még látta ezt a templomot régi dicsőségében? És milyennek látjátok most? Ugye szerintetek ez semmit sem ér ahhoz képest?" (Hag. 2:3)

Szeretteim, ugyanez a kérdés igaz a mai napra is. Talán emlékszel a hatalmas ébredésekre a múltban, ahol a Szellem erővel áradt ki és tömegek tértek meg. Mondjátok, úgy látjátok a mai egyházat, hogy nem is hasonlítható a múlt gyülekezetéhez? Lehet, hogy elcsüggedtetek, hogy a ti időtökben mennyire elvesztette Isten egyháza az erejét és tanúbizonyságát.

Higgyétek, hogy Isten igéje amit Haggeus kapott az akkori egyház számára, nekünk is szól: “Lelkem köztetek marad...nagyobb lesz a későbbi templom dicsősége, mint a korábbié volt, mondja a Seregek Ura, és ezen a helyen békességet adok!” (2, 5:9)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése