2010. február 16., kedd

A gazdasági válság oka 2

Tehát az előzőekben említettem, hogy a recesszió okai között elég jelentős szerepet tölt, hogy a pénz az ördög kezében van. Pál is erről beszél, ne szolgáljunk kétfelé Istennek és mammonnak. A mammontól forduljunk el. Itt nem azt jelenti, hogy mindenféle pénzügyi dolgoktól tartózkodjunk, hanem aki mögötte van, vagyis az ördögnek ne szolgáljunk.
A másik fő ok a túl finanszírozás, hitelt hitelre. Nem tudom bele gondoltatok-e már abba, hogy amilyen pénzösszegeket adtak és fognak adni a bankoknak, azzal megszűnne a szegénység a világon. Pl: IMF elhatározta, hogy a G20-nak 500 milliárd dollárt ad 2010-ig.Ha ezt az összeget más célra használnák pl gazdasság élinkítés, munkahely teremtés stb, jobb lenne.Nem egy feneketlen kútba.

Ahogy először említettem a bűneset következménye, hogy a pénz használatát, a kereskedést Isten nekünk adta, hogy bölcsen használjuk, jól sáfárkodjunk. De valaki ellopta tőlünk. Nekünk keresztényeknek lehetőségünk van arra, hogy ezt visszaszerezzük. Mi uralkodjunk a pénz felett, és ne az uralkodjon rajtunk. Egy eszköz lehet, nem pedig kiszolgáltatva neki. Megláttam az igében, hogy Isten nem azért hívott el, hogy csak azért éljünk, hogy a számláinkat kifizessük, hanem „bőségben éljünk”. Ez nem azt jelenti, hogy dúskálunk a milliókban (bár lehetne), hanem ami szükséges a megélhetésre és minden kiadásunk tudjuk fizetni. Ezt úgy lehetne mondani, hogy az „elég”-ség szintje, ha kifizetem a számláim, de a „bőség”-re hívott el, azon felül adatik, amire szükségünk van, hogy Isten munkájára tudjunk adni és másokat segíteni.
folyt.köv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése