2010. február 15., hétfő

A gazdasági válság oka 1

Az előző összeállításból lehet látni, hogy menyire rossz alapokon áll a mai pénzügyi rendszer.Mivel a hitelezésen alapszik ahelyett hogy a termelés és a megtakarítás lenne a domináns. Ez %-osan kifejezve szerintem 80% hitel és 20% megtakarítással lehetne jellemezni. Ez a modell viszi a világot válságba nélkülözésbe.Ha fordítva lenne az arány akkor nem itt tartana a világ. A hitelezésre valamilyen szinten szükség van, de nem így.
Ebből kifolyólag szeretném ezt a Biblia tükrében megvizsgálni.
Ahhoz vissza kell térni a kezdetekhez:
Isten megteremtette az embert a saját képére és hasonlatosságára azzal a céllal, hogy szaporodjon és uralkodjon a földön. A bűn eset miatt ezt elveszítettük. Nem mi uralkodunk, hanem a bűn (engedetlenség) uralkodik rajtunk. Nyilván akkor még nem volt gond a pénzügyi rendszerben. Nóé idejéig biztosan nem, utána egyre rosszabbá vált. Mivel az ördög kezében került és az engedetlenség miatt az emberek magukat szeretők,pénzsóvárrá és harácsolókká váltak.Ezért van a Bibliába elég sok téma az anyagiakkal kapcsolatban.De a probléma nem feltétlenül az arányokkal van, hanem abból, hogy a pénz az ellenség kezében van és ezzel tesz tönkre embereket.
"Jézus mondja:az ellenség azért jött, hogy lopjon, öljön és pusztítson, de én azért jöttem, hogy életük legyek sőt bőségben éljenek."
folyt.köv..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése