2009. március 8., vasárnap

Nincs a pokolban vagy a földön olyan hatalom, amely hátráltatni tudná a Szent Szellemet és jövetelét.

David Wilkerson 2008 dec.V rész

Jól tudjuk, hogy a Biblia azt mondja, hogy ezekben az utolsó napokban “Jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy kevés ideje van.” De nem tudom elhinni, hogy Isten megengedné az ördögnek, hogy démonjai szabadon megtámadják az egyházat anélkül, hogy Szent Szelleme nagyobb erővel és megnyilvánulásokkal eljönne.

Tudom, hogy amint a Biblia mondja, a gonosz emberek egyre gonoszabbak lesznek és az Úr napját a hittől való elszakadás fogja megelőzni. Ugyancsak sokak szeretete meghidegül és hitük elfogy. Sok hamis tanító fogja félrevezetni a népet és jobban fogják a világ dolgait szeretni, mint Istent. Azt is tudom, a Biblia alapján, hogy ha lehetséges, még a választottak is félre lesznek vezetve. Azt is tudom, hogy sok gyülekezet hite meg fog hidegülni amint Krisztus eljövetele közeledik.

Szeretteim, ezek azonban nem fogják hátráltatni a Szent Szellem munkáját. Semmi sem lesz képes győzelmének hangját elnémítani. Semmi nem képes vissza tartani az egyre növekvő győzedelmes dicsőítés hangját. Semmi sem képes eloltani a közeledő tüzet vagy megállítani kiáradását.

Kedves szentem, sürgetlek: légy készen ott ahová Isten helyezett, például a munkahelyeden ahol jönnek majd és kérdezik, “Tudom, hogy keresztény vagy. A világban történő dolgok nagyon zavarnak engem. Kérlek mondd el, te miben hiszel.”Minden kis gyülekezet pásztorát, és minden imacsoport vezetőjét sürgetem: Akárhová is fog a Szent Szellem elhívni, közétek kíván leszállni, hogy erejével megérintsen és felélesszen. Elhiszitek ezt?

A felső szobában váró 120 tanítvány csak Jézus egyetlen ígéretéhez ragaszkodhatott, mégpedig, hogy jönni fog. És el is jött, erővel, olyan erővel amit soha a történelemben senki sem látott. Ugyanígy ma is, csak ragaszkodnunk kell az Úr ígéretéhez. Megígérte, hogy mindazoknak, akik követik Őt, “Rájuk hagyom a királyságot”. (Lukács 22:29)

Az Úr most is hallja népének az egész világról hallatszó kiáltását. És saját kiáltásával önti ki Szent Szellemét: “Bizony hamar eljövök, Ámen. Jöjj Úram Jézus!” (Jelenések 22:20) Amint a Szellem eléri és megolvasztja szívünket, legyen ez a mi kiáltásunk is: “Nézzétek, Jézus jön! Menjünk és találkozzunk Vele!”

1 megjegyzés: