2009. március 14., szombat

Felkészülés az utolsó időkre 1.rész

Péter az utolsó időkről beszél első levelében. Nyíltan kijelenti: “Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenek előtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez.” (1Pt. 4:7-8)

Péter ugyancsak megemlítette az utolsó napokat második levelében. Továbbá megemlítette saját meghatározott élet idejét a földön. Azt mondta az egyháznak: “Mert tudom, hogy hamar leteszem porsátoromat” (2Pt. 1:14) Más szóval “Isten megmutatta, hogy napjaim ezen a földön rövidek.”

Péter tudta, hogy az Úr hamarosan haza fogja hívni őt. De mielőtt ez megtörtént volna, a Szent Szellem a szolgáján keresztül üzenetet küldött az egyháznak az utolsó napokról. Péter második levelében olvashatjuk ennek a halálhoz közel lévő pásztornak a szavait a rá bízott hívőkhöz.

Ez az istenfélő ember jól tudta, hogy a világ nem fogja elhinni üzenetét az utolsó napokról. Világos, hogy üzenetét az Újszövetségi Gyülekezetnek címezte: az akkori és a jövő nemzedékek hívőinek. Ez az üzenet figyelmeztetés, Péter a következőket prófétálja:

“...közötettek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnékségeket fognak közétek becsempészni...sokan fogják követni kicsapongásaikat...benneteket pedig szép szavakkal fognak kifosztani kapzsiságukban...

“Tudjátok meg elsősorban azt, hogy az utolsó napokban csúfolódók támadnak, akik mindenből gúnyt űznek, akik saját kivánságaik szerint élnek, és ezt kérdezgetik: Hol van az Ő eljövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden úgy maradt, amint a teremtés kezdetétől fogva van...

Különösen azok, akik tisztátlan vágyaik után mennek és az Isten felségét megvetik. Ezek vakmerők, elbizakodottak, akik attól sem rettennek vissza , hogy dicsőséges hatalmakat káromoljanak..."

“De el fog jönni az Úr napja, éspedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek.

“Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, amikor majd az egek lángolva felbomlanak és az elemek égve megolvadnak?” (2Pt. 2:1-3, 10, 3:3-4, 10-12)

Mint keresztény hívők, hiszünk Isten Igéjében amikor a jövőről beszél. A Szent Szellem figyelmeztetéseit Isten szent őrszemeitől kapjuk ma. Látjuk az írást a falon.

Mégis van egy fontos kérdés minden keresztény számára a mai is, amint Péter idejében is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése