2009. március 14., szombat

A kérdés sok keresztényben felvetődik: “Hogyan készüljünk fel a közeledő viharos eseményekre? 2.rész

Szerintem normális dolog, ha tudni akarjuk, hogyan fogjuk túlélni a közeledő rémes időket. Amikor a vihar lecsap és mindent elpusztít úgy, hogy nem lesz lehetőség kiheverni a bajokat. Mit lehet tenni állásunkat, a lakást, élelmet és ruházatot illetőleg? Mivel én nagyapa is vagyok, nagyon is aggaszt gyermekeim és unokáim jövőjére gondolni; “Hogyan fogják átvészelni ezeket az időket?” Hiszem, hogy ezek jogosan felmerülő kérdések akárkinek, aki Jézust követi.

Érdekes, de Péter nem ad tanácsot fizikai vagy pénzügyi felkészülésre. Nem beszél arról, hogy hová tegyük a pénzünket biztonság céljából, semmit nem mond lakásról, semmit arról, hogy mit tegyünk a föld éghajlatváltozásai ellen vagy az infláció ellen. Péter nem említi ezeket. Miért?

Hiszem, hogy azért nem beszél ilyesmiről, mert ő maga is élt szegénységben, és Isten hűségesen mellette állt. Amikor szó szerint Jézus lába nyomában járt, pénz nélkül élt. Amikor éhesek voltak, a tanítványok a mezőre mentek és saját maguk szedték a kukoricát. Egyik esetben, amikor pénzre volt szükség, Jézus azt javasolta Péternek, hogy halásszon ki egy halat a tóból és vegye ki a pénzt a hal szájából!? Péter engedelmeskedett és meg is találta a szükséges pénzdarabot.

Péter jól tudta, hogy milyen az amikor a szabadban, a csillagok alatt kell aludni párna és takaró nélkül. Követte Jézust minden jövedelem nélkül. Csak egy öltözet ruhája és egy pár szandálja volt. Péternek Istenre kellett támaszkodnia minden nap, hogy szükségeit megkapja. És Isten napról napra hűségesen be is töltötte szükségeit.

Üzenetében Péter nem az ember testi szükségleteire fókuszál, hanem a szív előkészítésének fontosságára. Mondja: “Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek?” (2Pt. 3:11)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése