2008. december 18., csütörtök

Utolsó idő!

Szerintem, ezzel nem mondok senkinek sem új dolgot. Nagyon sok esemény a körülöttünk lévő világban egyre jobban erre figyelmeztet. Ezért oda kell figyelni rá! A biblia azt mondja, hogy nézzétek az olajfát, ha elkezd rügyezni, akkor az azt jelenti közel a nyár. Az üzenetet tekintve közel van ennek a világ korszaknak a vége. Isten beavatkozik a történelembe, hogy meggyorsítsa az eseményeket. Számomra megdöbbentő volt szembesülni ezzel a ténnyel, hogy közel az Úr eljövetele. „Lehet, hogy még az én életemben bekövetkezik.” (Ezzel nem csak én vagyok így, hanem egyre több hívő, gondolkozik erről és az első tanítványok életében is ez volt a jellemző.)
Nem csak a jelenlegi válság miatt lehet következtetni, hanem nagyok sok minden összeállt arra, hogy elinduljanak a vég események. (Pl.: elragadtatás, nagynyomorúság, armageddon)
Úgy lehetne jellemezni a mostani időszakot, mintha beültünk volna egy színházba és várjuk, hogy a függöny ellebbenjen és megkezdődjön az előadás.
Szinte egy karnyújtásnyira van tőlünk.
Mára nagyok sok mindennek megvannak az előjelei az utolsó eseményekhez. Vagyis amit Isten az utolsó időkre közölt próféciákban.
Nézzünk meg néhány példát:
- Folyamatosan növekszik Izrael, mert települnek vissza a zsidók. 1948-ban a semmiből előállt újra Izrael, mint nemzet.
- Ma Izraellel szemben egyre nagyobb a gyűlölet, leginkább Közel-Keleten, de ez átterjedt az egész világra.
- Az Európai Unió előképe a Római birodalomnak és innen fog származni az Antikrisztus.
- Mivel a Közel-Kelet rendelkezik a világ ¼ kőolaj mennyiségével, ezért a figyelem oda szegeződik. Pl, most Amerika függ a kőolajtól, mert rengeteg hordó olajat használnak el és nekük fogyóban a készletük, ezért próbálnak megegyezni, fenntartani a befolyásukat Közel-Keleten.
- Közel –Kelet, azért fontos, mert a Babilon itt helyezkedetett el Nabukanedzar idejében és az utolsó időkben szintén teret fog kapni.
- Az iszlám vallás világ méretekben növekszik. Minden országban egyre több a mohamedán. (szent dzsihád)
- A terrorizmus egy olyan eszköz, ami ellen nem lehet tenni semmit, példa a szept 11 esemény. Azóta még több helyen a világban. ( London, Spanyolország, stb)
Irak a terrorizmus meleg ágya. Mivel az al-Kaida, Hamasz, Hezbollah szervezetek létre jöttek.
- Természeti katasztrófák egyre több helyen és kevesebb idő távolságra. (pl 2001-tól minden évben és egy évben többször is volt nagy méreteket öltő katasztrófa.)
- Sok előjel mutatható egy világméretű katasztrófára. A járványok felől egyre több járvány keletkezik amire nincs megoldás, és amit rég elfelejtettek. Pl:van egy olyan vírus amit madárinfuenzának neveznek, de ez még nem terjedt át az emberre, ha ez megtörténne akkor az előrejelzésekre 7,6M-tól 180M és 360M között is terjedhet a halottak száma. ( döbbenetes 180M vagy 360M ember?)

Tehát kész a világ arra, hogy elinduljanak az utolsó események, amit a Bibliából látunk.

A kérdés az, hogy mi hogyan álljunk hozzá!

„Készüljetek az Úr eljövetelére”

- Át kell értékelni dolgokat az életünkben a fontosságuk szerint!
- Keressük Isten akaratát és jelenlétét egyre intenzívebben!
- Forduljunk el a bűntől és forduljunk oda Istenhez!
- Imádatnak és a közbenjárásnak fontos szerepet kell adni!
- Az Úr eljövetelét kell hirdetni!
- Helyre kell állítani a kapcsolatokat egymással és Istennel! Ha van harag, neheztelés, félreismerés mások felé, le kell rendezni!
- Mindennap betöltekezni a Szent Szellemmel! (átadni az életem irányítását és kérni, hogy a Lélek vezessen.)
- A hétköznapjainkban megélni, az Istennel való kapcsolatot! Arra törekedni, hogy egyre jobban formálódjak a jellememben, gondolkozásomban, beszédemben, cselekedeteimben Krisztusra! (Ebben bátorítsuk egymást és imádkozzunk egymásért)

Tehát: ami előttünk van egy nagy reménységgel, és hálaadással tölthet el, mert az Úr eljövetele közel. Vagyis amikor eljön a felhőkig, és akik élünk elragadtatunk, és akik az Úrban haltak meg feltámadnak. A bibliában nincs olyan prófécia az elragadtatás előtt, ami be ne teljesesedett volna. (nem szeretnék most bele menni teológiai nézetekbe, hogy nyomorúság előtt vagy alatt vagy után, de a meglátásom szerint „előtt” lesz. Szerintem az egyik kiváltója lesz, hogy a gonoszság eluralkodik a földön) Ezért reménységgel nézhetünk a holnap felé.
Magyarországi helyzet: nem kell különös próféciát kapni arra, hogy azt mondjuk, hogy a 2009 év egy nagyon nehéz év lesz. Mivel ebben a válságban az ország a gödör alján van, illetve elemzők szerint még nincs a gödör alján. Ez nem csak gazdaságilag érhető, hanem lehet mondani erkölcsileg is padlón vagyunk. Ezt is ki lehetne jobban fejteni, de ettől eltekintek. Szerintem ezt mindenki tudja, mit jelent ez.
Viszont amire szeretném felhívni a figyelmeteket, az, hogy mit kell nekünk ebben a helyzetben tenni. Amit előbb már leírtam, azt kiegészítve:
Mivel nagyon sok ember elveszítette a munkahelyét, és el fogja veszíteni ebben a helyzetben legfőbb üzenetünknek, kell lenni a reménységnek, akik az Urat szeretik az Úr gondoskodni fog róluk. Nekünk meg hálaadás, és dicséretre ok, hogy meg fogjuk tapasztalni ebben az időszakban az Úr gondoskodását. De nem csak úgy, hanem tennünk is kell tenni valamit. Vágyakozni Isten felé, dicsérni- imádni és közbenjárni egymásért és az emberekért, ahogy már írtam, intenzíven. Ha így teszünk, akkor ennek olyan kihatása lehet, hogy emberek fognak jönni Krisztushoz. Nem egyesével, hanem tömegesével. Ahogy az ige is írja: „minél nagyobb a gonoszság annál nagyobb a kegyelem” Ha Istent keressük akkor lehetősség, nyílik az ébredésre, de ha úgy élünk, mint ahogy eddig, ezt el is lehet szalasztani.
Amit én nem szeretnék.
A történelem is bebizonyította, hogy a szellemi megújulást Istenkeresés, közbenjárás, bűnrendezés és dicséret jellemezte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése